Gin og orangeblomstvand er modtaget som gave.Thursday pick me up anden udgave standard tekstramos gin fizzMin ginkarma er virkelig i top for tiden. Da jeg kom hjem fra aflevering-af-speciale-fejring i torsdags, lå der en seddel i postkassen til mig. En pakke ventede på mig i den lokale Faktas pakkestation. Jeg lå halvdelen af aftenen, og var nærmest mere spændt over, hvad pakken indeholdte end, at vi lige havde afleveret speciale. Det har jeg ikke fattet endnu, så den spænding venter jeg stadig på indtræder i kroppen.

Mit spænding på, hvad pakken indeholdte blev indfriet om fredagen. Jeg kunne se, at den var sendt fra Kompas Kommunikation, så jeg var virkelig nysgerrig på, hvad de mon havde pakket og sendt afsted. IMG_7310I kassen lå der den fineste flaske gin. jensen’s gin! jensen’s gin du! hah. Tænkte jeg. Det mest almindelige efternavn i Danmark. I hvert fald først på året, for det er vist nok blivet overhalet af Nielsen. Navnet Jensen er non the less et navn de fleste danskere kan relatere til, og derfor har et forhold til. Ophavsmanden bag denne gin er også, som navnet antyder, dansk. Christian Jensen er manden, der har skabt denne gin med dansk ophav. Den bliver produceret i Bermondsey i London og bliver derfor solgt både i London, og nu endelig i Danmark. Jeg havde aldrig hørt om den før jeg åbnede kassen med den fineste flaske liggende i, og den er vist ganske ny på det danske marked.

Er der noget, der kan fylde min krop med begejstring, så er det ting pakket pænt ind. Og det er denne gin! Vores speciale omhandler fødevareemballagers design, så det er virkelig noget, der ligger mig på sinde. Jeg elsker, at emballager ikke længere er praktiske foranstaltninger, men mere og mere bliver en integreret del af produktet. Og det gør flasken i dette tilfælde. Det er en smuk matteret glasflaske, med en enkelt etiket samt tiltrækkende typografi. Minimalistisk, råt og enkelt. Ofte betyder fødevareprodukters emballage ligeså meget for min opfattelse af produktet, som selve produktet, og denne flaske er jeg vild med! Hvad indeholdet angår, vender jeg tilbage til lidt længere nede i indlægget.IMG_7317

For som skrevet så er min ginkarme virkelig on point i øjeblikket. I weekenden havde jeg den sidste vagt på arbejdet inden julen, og der stod fine julegaver til os alle sammen. Hvad tror I, at der lå i den pakke? En flaske gin med tilhørende tonic såmænd! Nu er barskabet stock’et godt op med gin, og det vil formentlig influere disse Thursday Pick-Me-Up indlæg lidt.

Jeg har ikke altid været begejstret for gin, men det sidste år har jeg virkelig fået øjnene, og smagsløgene, op for den gode gransmag sådan en gin efterlader på tungen. I særdeleshed også alle de forskellige drinks, der kan laves med en god gin.

IMG_7318Jeg udgiver i dag en drink jeg aldrig før har stiftet bekendtskab med, men som jeg er sikker på, bliver et fast sortiment i mit drinksrepetoire. Det er en syrlig og lidt fed drink. Perfekt til mine smagsløg. Jeg håber, at den også falder i nogle af jeres, for jeg kan på det varmeste anbefale at afprøve den. Og det kan min far forresten også. Han gav den to tommelfingre på farskalaen – hvilket er en ganske fin bedrift for en drink at få fra den mand! Smagen af jensen’s gin er derfor absolut godkendt. Vi laver drinken igen juleeftermiddag, og siden juleaften er en torsdag, bliver dette indlæg udgivet allerede i dag (jeg regner ikke med, at særlig mange sidder foran skærmene juledag). Hvis I skulle blive fristet (og den er værd at blive fristet af), så kan I nå at få indkøbene på plads, selvom de fleste ingredienser er nogle, der formentlig findes i hjemmet i forvejen. Især her i juledagene. Man skal nemlig bruge fløde. Det må da om noget være en ægte juledrink, når der skal bruges fløde! Fløden giver en ret sjov karakteristika til drinken. Som I kan så på billederne ligger der et hvidt lag skum øverst i glassene. Det er fløden, der skummer når der hældes danskvand i glasset. Det morede jeg mig ganske kosteligt over, og havde slet ikke forventet den reaktion fra fløde og danskvand. Det giver en rigtig fin effekt af hvidt skum – perfekt nu, vi ikke har hvid jul i år. Så kan der komme “sne” på drinken i stedet.

IMG_7321 IMG_7331 IMG_7334Følgende opskrift er beregnet til én drink

RAMOS GIN FIZZ

INGREDIENSER
2 del gin (her brugte jeg jensen’s Old Tom)
0.25 del citronsaft
0.25 del limesaft
1 del sukkersirup (halv sukker, halv vand – jeg er sikker på at flormelis kan erstatte har man ikke sukkersirup)
En smule orangeblomstervand
1 del fløde
Danskvand

SÅDAN GØR DU
Det hele undtagen danskvand blandes i en shaker og shakes i ca. tre minutter. Jeg fyldte shakeren 1/3 med isterninger for at få det ekstra koldt.
Det hældes i glasset, og der toppes af med danskvand. Det er her, at effekten med den skummende fløde sker, og jo mere danskvand jo mere skum. Prøv dig frem, og se hvordan fløden forvandles.

FORBEREDELSESTID/SVÆRHEDSGRAD
Hvis du ikke har orangeblomstervand, så skal det eller et substitut findes. Du skal bruge en shaker (af en eller anden slags), men ellers kræver det ikke den store drinksværktøjskasse at fremstille denne drink. Det tager ca. 10 min at lave denne drink – mest fordi der skal shakes i tre minutter, og jeg brugte også noget tid på at lege med danskvand og flødeeffekten. hih.

Husk forresten, at du kan følge bloggens facebook side lige her, følge med på Instagram her og finde bloggen på Bloglovinog snapchat @jhardis.