Thursday pick me up anden udgave standard tekstirish coffee

Så blev det sørme torsdag igen. Det betyder selvsagt en ny slags drink her på bloggen. I sidste uge lavede jeg gløgg, og det var mums. De andre indlæg med drinks kan du læse lige her.

I dag er det en ganske kærkommen drink vi skal lave. En Irish Coffee.
Denne drink har en lidt sentimental værdi for mig. Det var nemlig sammen med Casper, at jeg første gang smagte en Irish Coffee.

Det er efterhånden et par år siden, at han introducerede mig for denne lækre og varme drink. Det var i hvert fald imens vi boede på Nyborgvej her i Odense, og det er halvandet år siden. En regnfuld efterårsaften trængte vi til lidt hygge, og vi gik en tur op til byen, hvor vi endte på Franck A (den er sidenhen lukket, og nu ligger der i stedet en Jensen Bøfhus). Vi endte ved en af deres borde udenfor, og under den store parasol med varmelampen tændt, sad vi lunt og i læ for regnen, der trommede på sejlet over vores hoveder.

For at lune os lidt efter den lettere våde gåtur besluttede Casper, at vi skulle have en Irish Coffee. Jeg havde, som skrevet, aldrig smagt drikken før, og var måske nok lidt luren ved at skulle bruge penge på en drink, jeg ikke engang vidste, om jeg kunne lide. Men bestilt blev to varme whiskey med flødeskum.

Imens vi sad og skuttede os under de sorte tæpper, der var os til rådighed i kulden, fik vi vendt verdenssituationen og inden vi så os om, stod der to høje glas på bordet med ekstra whiskey on the side.

Jeg så noget mistroisk på den varme kaffe toppet med flødeskum, og havde min tvivl omkring Caspers bedømmelse af mine smagsløg. Men ak; jeg kunne ånde lettet op da den første varme tår ramte mit svælg. For min smagsløg dansede tango og rumba på én og samme tid. Smagen af den varme kaffe blandet med den stærke whiskey, sødmen fra sukkeret og fedmen fra fløden var ét samsurium af delikate toner og bombastiske smage. Hele molevitten blandet godt sammen skøjtede som en linedanser over mine smagsløg, og lykken var ligeså stor som indeholdet af min bland-selv-slik-pose. Ahhh.

Aftnen forløb, som aftener med Irish Coffee nu engang gør det; hurtigt, legende, hygsomt og med en hyperenergisk snøvlen sidst på aftenen skabt af koffein og alkohol. For det blev selvfølgelig ikke ved det ene glas. Gør det nogensinde det?

Nu håber jeg at kunne dele min glæde over denne varme drink med jer. Drikker nogle af jer Irish Coffee eller kunne måske finde på at prøve det nu? Hvis du ikke har smagt drinken før, kan jeg fortælle, at smagen selvsagt primært består af kaffe. Hvis du ikke kan lide kaffe, er det derfor en anelse op ad bakke med denne drink. Kan du lide kaffe, så forestil dig smagen af kaffe med en skarp, men sød smag fra whiskey og sukker, samt en varm og cremet smag fra fløden. Mums siger jeg bare. Prøv det!

Denne udgave er lidt en særudgave. Jeg har nemlig piftet fløden op, og valgt at piske Galliano i den. Som om der ikke var nok alkohol. Galliano smager af vanilje, og det er en rigtig lækker smag til kaffen, og den fede fløde. Derfor er denne udgave en Italian Irish Coffee. Selvom dette bogstavelig talt er lidt af et oxymoron, så kan det lade sig gøre, da Galliano er opfundet i Italien og whiskey’en er Irsk – deraf det normale navn Irish Coffee.

IMG_7285 IMG_7286 IMG_7288 IMG_7290 IMG_7292

Følgende opskrift er beregnet til to drinks

INGREDIENSER
6-8 cl whiskey
4 cl Galliano
200 ml fløde (tag nu bare den med gode høje procenter)
Kandispinde eller rørsukker
Kaffe

SÅDAN GØR DU
Bryg en god kande kaffe (hvis ikke du allerede har en stående). Det må gerne være en stempelkande, men en sådan har jeg desværre ikke, så det blev på den almindelige Wilfa. Pisk imens din fløde med ca. 4 cl Galliano.
Hæld kaffen i to glas – gerne så der er plads til en god klat fløde ikke.
Hæld nu 3-4 cl whiskey i hvert glas. Mængden afhænger af, hvor stærk du kan lide din Irish Coffee. Nu skal enten kandispind (jeg brugte to i hvert glas fordi jeg er en sukkergris) eller rørsukker i drinken. Nu topper du drinken med fløde efter smag (igen, jeg hælder til devisen ‘hellere for meget end for lidt’). SÅ har du en lækker Italian Irish Coffee.

FORBEREDELSESTID/SVÆRHEDSGRAD
Denne drink tager lidt længere tid end normalen. Kaffen skal brygges, fløden skal piskes og du skal rumstere lidt i køkkenet. Det tager alligevel ikke mere end højest 15 min at lave denne drink, er det er hvis din kaffemaskine tager sig god tid, eller fløden bare ikke vil piskes. På en skala fra 1-6 får den derfor 3 flaske i sværhedsgrad.

Har du ikke læst de andre Thursday Pick-Me-Up indlæg kan du læse dem her og måske få grundlag for weekenens fornøjeligheder. 

Husk forresten, at du kan følge bloggens facebook side lige her, følge med på Instagram her og finde bloggen på Bloglovin.

…………………………………………………………………………………………………………..