Thursday pick me up anden udgave standard tekstrosemary

Godmorgen! Til denne årets sidste dag.

Året er ganske simpelthen gået så hurtigt, og 2015 har budt på mangt og mange oplevelser. Bloggen har også været under mere eller mindre forandring, og jeg synes snart, at jeg har fundet en stemme som jeg kan formidle igennem herinde. Det må jo gerne være en blog, der præsenterer, hvem jeg er som person, og jeg håber, at I, der læser med, nyder at læse mine indlæg i lige så stor grad som jeg nyder at skrive dem.

Det er altid lidt svært det her med at skulle konstruere indlæg. Jeg har så mange tanker, ideer, formuleringer. Men det kan nogle gange være udfordrende at få de diffuse, uhåndgribelige elementer omdannet til konkrete, og ikke mindst, sammenhængende sætninger på skrift. Et af de tilbagevende indlæg, der lader sig gøre trods mine kreative udfordringer er dette torsdagsindlæg.

I dag passer det sig perfekt ind nu det er nytårsaften. Hvilken anden dag end i dag til en lækker drink? Jeg udgiver dette indlæg ret tidligt på dagen (alt er relativt), for hvis du lader dig friste kan du stadig nå at handle de tre  ingredienser (det er altså overskueligt!) som der skal bruges til denne drink; en gin & tonic med rosmarin.

IMG_7373IMG_7393

Jeg har til denne drink anvendt en Jensen’s gin. Den brugte jeg også i sidste uge, og jeg må sige, at den allerede er blevet en favorit herhjemme. Den har en subtil, men stadig fremhævende smag af enebær, lakrids og eukalyptus, og sammen med en sød undertone gør den sig som en af de bedre gin jeg har haft i mit barskab.

Sammen med den uovertrufne tonic vand fra Fentimans, (som var en den af min julegave fra arbejde), bliver det en perfekt balanceret G&T. Fentimans tonic water kan købes online, og bl.a. i Mad og Vin i Magasin Kbh. Jeg er sikker på, at den også findes i Odense i nogle af specialforretningerne. Og den er rigtig god. Den er sammen med Geranium Gin blevet kåret som værende Verdens bedste G&T. Det siger ikke så lidt! Tonic water udgør trods alt en betragtelig stor del af drinken så, at den er af god kvalitet må tages med i betragning af valget omkring tonic. Fentimans tonic er blevet lavet på en gammel måde at brygge på; botanisk brygning! Det lyder ret fancy, og det tror jeg også, at det er. Du kan læse meget mere om metoden lige her. Denne tonic indeholder bl.a. ekstrakter fra planter og citrongræs. Det er altså virkelig håndværk, der vil noget, og kvaliteten gør en forskel for drinken.

INGREDIENSER
Gin (en god én – jensen’s kunne være et godt bud)
Tonic – én som du kan lide, og som bidrager med gode smage til drinken
Rosmarin – giver en lækker smagsnuance perfekt til både gin og tonic

SÅDAN GØR DU
De tre ingredienser blandes. That’s it! Forholdene tog jeg altså på gefühlen, men ca. 3 cl. gin til én tonic. Og en kvist rosmarin til hver drink. Snus ind og nyd drinken både med næse og smagsløg. (Hvis ikke det er det samme – det er der i hvert fald nogle, der påstår.)

FORBEREDELSESTID/SVÆRHEDSGRAD
Denne er ikke hverken svær eller tidskrævende. 2 minutter tops, så har du en lækker drink parat til servering. Prøv at servere den i nogle lækre glas for at give lidt spil til drinken. Her har jeg brug to farvede glas fra vores alle sammens Søstrene Grene.

IMG_7395 IMG_7396

Mangler du mere inspiration til aftenens drikke kan du se hele udvalget af Thursday Pick-Me-Up her.

Udover årets sidste torsdagsdrink vil jeg ønsker jer alle et fantastisk nytår 2016 ♥ Jeg håber, at I får en skøn og dejlig aften, samt en fantastisk start på det nye år. Jeg glæder mig til endnu et år på bloggen, og januar starter friskt ud kan jeg godt love! Jeg håber, at I vil følge med i det nye år – det er så dejligt at se, at der kommer flere og flere læsere til, og jeg er så taknemmelig for hver og én af jer.