blodappelsinerDenne opskrift er én jeg længe har haft i tankerne. Lige siden jeg så den hos hende her for hundrede år siden har jeg haft lyst til at lave disse sukkerede blodappelsiner (hun er btw virkelig værd at følge, hvis du ikke allerede gør!).IMG_8896Blodappelsin er ikke som sådan anderledes fra ”almindelige” appelsiner. De smager som du forventer appelsiner smager, men deres betegnelse afslører deres udseende. I stedet for at være klassiske gule er de nemlig meget røde.IMG_8903Jeg synes de er virkelig smukke, og når de er i sæson køber jeg dem altid i stedet for de almindelige appelsiner.IMG_8904

Jeg har ikke set dem i nogle supermarkeder i Odense, og mine erhvervede jeg mig i Bazar Fyn. Det er et dejligt sted, hvor multietniciteten virkelig blomstrer, og vi tyr tit til Bazaren når frugtskuffen skal fyldes op.IMG_8908

Det er ikke fordi Bazaren er billigere end vores lokale supermarked, men der er mange flere forskellige ting at vælge imellem – bl.a. blodappelsiner .IMG_8916Nu til opskriften!

INGREDIENSER

4 Blodappelsiner
Sukker
Krymmel

Evt. flormelis

SÅDAN GØR DU

  1. Skyl appelsinerne og skær dem derefter i skiver af ca. ½ cm tykkelse
  2. Sæt et gryde over med vand og put appelsinerne i når vandet begynder at koge. Skru lidt ned for varmen og lad appelsinerne simre i vandet i ca. 3. Minutter. Gentag dette trin. Appelsinerne skal koges hurtigt af to omgange så det evt. bitre fra skallerne forsvinder, og de bliver møre.
  3. Sæt en gryde over med ca. ½ liter vand og halvanden deciliter sukker.
  4. Rør i gryden indtil sukkeret er opløst. Når det begynder at simre lægger du appelsinskiverne i.
  5. De skal nu simre i sukkervandet, (der faktisk bliver til en karamelmasse) i ca. 50 minutter. I hvert fald indtil appelsinskallerne begynder at se mere og mere ud som vingummi.
  6. Når appelsinerne har kogt, skal de tørre på en rist i mindst 4 timer.
  7. Herefter kan du vælge at drysse appelsinskiverne med mere sukker. Dette valgte jeg dog at springe over, da jeg syntes de var rigeligt søde i forvejen, men det er smag og behag.
  8. Til gengæld dyppede jeg nogle af dem halvt i glasur (det er her du måske skal bruge noget flormelis), og dryssede derefter glasurdelen med krymmel. Her kan man vælge at bruge meget forskelligt. Måske noget med nødder også kan gøre sig rigtig godt.
  9. Du kan nu opbevare dine sukkerede appelsinskaller i en tætlukket bøtte i køleskabet. Her kan de holde sig i ca. 14 dage. Hvis de holder så lang tid!

Processen ER lidt langsommelig, men på den anden side er der flere tidspunkter i opskriften, hvor du ikke behøver være rigtigt tilstede. Den slags opskrifter er jeg svært glad for hah! Og prøv lige at se vidunderne – er de ikke fine!!??  IMG_8919 IMG_8921 IMG_8925