under lindetræet frokostJeg har skrevet det før. Nu skriver jeg det igen. Der er altså indimellem nogle fordele ved at kunne skrive ‘blogger’ på CV’et. I hvert fald når nogen mener, man er vigtig nok til at blive inviteret med til fine arrangementer, som det jeg vil beskrive i dette indlæg helt bestemt var.

Og jeg er SÅ taknemmelig for, der er nogle derude, der tænker på mig i disse sammenhænge. Hold nu magle! Jeg ved til gengæld godt, uden ‘jante’ overhovedet skulle have noget at sige, at jeg arbejder hårdt for, at min blog har indhold og giver jer læsere værdi. Jeg har selv stået bag flere bloggerevents i Odense (læs om det her, og her), og jeg synes det er så opløftende, når der sker noget for os bloggere. Ikke mindst fordi det ofte gavner alle vores læsere også.

I denne henseende med dette indlæg, da jeg vil dele mine tanker om restaurant Under Lindetræet her i Odense med jer. Jeg kendte faktisk ikke SÅ meget til den fine, gamle restaurant inden dette visit. Og måske I sidder nogle derude, der heller ikke har skænket dette spisested de store tanker, når mission gik på at finde et passende sted at blive beværtet.

IMG_2497

Restaurant Under Lindetræet ligger LIGE overfor H.C. Andersens hus. Og her mener jeg altså LIGE overfor. Som I derfor nok kan regne ud, så emmer selve beliggenheden af eventyr, magi og små mirakler. Jeg har altid fundet den gamle bydel i Odense spektakulær. Det er Odenses, langt smukkere, udgave af Københavns Nyhavn med de mange små pastelfarvede huse. Sorry, skulle der sidde nogle kbh’ere og læse med. But that’s the true…

IMG_2527

Når du træder ind i selve restauranten bliver du også straks, som med et trylleslag, sendt tilbage til en tid, hvor man ikke blot indtog sin frokost på restauranter, men hvor restauranterne trakterede for deres gæster. Man bliver ramt af et vindpust af en svunden tid, hvor servicen var overlegen og maden en kongefamilie værdig. Og det er maden faktisk på Under Lindetræet. I hvert fald deres eventyrlige og berømte rugbrød, der vist i gammel tid var årsag til et stop fra de Kongelige når de rejste over landet.

Og I må endelig ikke tage fejl af chefkokken Brian Madsens tilsyneladende ordinære navn. Den mand skaber eventyr på tallerkner, ligeså vel som hr. Andersen selv, skabte eventyr på papir. Der er selvfølgelig ingen sammenligning imellem skrevne genistreger og de gastronomiske, men hr. Madsen formår virkelig trylle kvalitetsråvarer om til fantastiske sammensatte menuer og retter. Disse roser er med rette, for herren har tidligere haft sin gang på bl.a. Sortebro Kro og Falsled Kro. Han ved, hvad han foretager sig i sit køkken. Og det er ikke kun hans strålende CV, der beretter dette, men også den mad, han serverer.

IMG_2498

Vi var ca. 10 heldige kartofler (pun intended), der blev inviteret til at stille vores smagsløg til rådighed for restaurantens nye frokostsammensætning + dessert. Den invitation var jeg ikke sen til at takke ja til, og således brugte jeg en søndag eftermiddag noget tid tilbage på at lade en symfoni af smage ramme mit svælg.

Frokosten bestod bl.a. af terrine med laks og Rømø rejer, stegt sild, et perfekt æg, unghanelår samt hvide asparges, en meget distinkt Brie de Meaux (det er en fin ost, skulle I også være i tvivl), skinke og jordskok. Selvfølgelig alt sammen akkompagneret af deres berømte og berygtede rugbørd.

Nu praler jeg ikke til daglig af at være den mest vidende udi gastronomiens fine kunstform. Alligevel vil jeg sgu komme med mit besyv af denne æstetisk anrettet frokost platte. Mest fordi jeg jo selv bestemmer herinde på bloggen, hvad jeg skriver og om hvad, hah!

Og nuvel; denne frokost smagte virkelig godt! Det skriver jeg ikke kun, fordi jeg blev inviteret til at spise den. Så let købt er jeg alligevel ikke. Oooog dog! For når det drejer sig om mad, vil kendere af mig vide, at der ikke skal meget på tallerknen før jeg overgiver mig.

Overgivelse fandt sted ved denne frokost. Den var sublim, og jeg kan på det varmeste anbefale en tur  Under Lindetræet, skulle du mangle et sted at indtage din næste frokost i Odense.

IMG_2502 IMG_2503 IMG_2508{ Bloggere i rette element – her Emma fra Emmoemmo & Maria fra Maria Vestergaard }

IMG_2510

Desserten ved jeg knapt, hvordan jeg skal beskrive. Den bestod af en rabarbertærte med coulis og cremefraiche. Det er sæson for netop denne friske… frugt? grøntsag? Help me out here!

Det udnytter Brian forståeligt i hans udførelsen af desserten. Den syrlige fraiche og rabarber stod i en naturskabt symbiose med den søde marcipan i tærten. Jeg var solgt! Og se lige en anretning? Mit lille design- og æstetikerhjerte bimlede af fryd.

IMG_2513 IMG_2519 IMG_2520

Snip snap snude. Så er den historie ude! Men sikke et eventyr det var at opleve den traditionsbundne, og på samme tid, moderne restaurant udfolde sine gastronomiske vinger og give os alle et sus under skørterne. Dette er indenlunde historien om Den Grimme Ælling der blomstrer op og vokser fra de grå dun, for Restaurant Under Lindetræet har aldrig været grå og henstillet af nogle andre. Det er fortællingen om en lettere hengemt skat, der i sandhed skal deles. For i selskab af andre, vil denne fortælling blive værdsat og husket.