tesktJeg er så heldig en kartoffel, at der i mit køkken ofte findes en tryllekunster. En kunster, der kan trylle med mad. Det er da næsten den bedste af slagsen ikke? Når køleskabet ser allermest tomt ud, så tryller han alverdens lækkerier frem på middagsbordet alligevel. Hans finurlige tryllerier fanger mig gang på gang, og jeg bliver lige overrasket hver gang han har udført kunster i køkkenet.

Den anden dag opførte han et show uden lige. Det var eddike surt!
Han lavede nemlig løgmarmelade! Har du smagt det før? Hvis ikke så må du følge denne opskrift og bruge det i stedet for ketchup eller andet smørelse i din burger. Eller i en lækker sandwich. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser for, hvad denne “mad”-marmelade kan bruges til.


INGREDIENSER
6 almindelige løg
250 ml balsamico eddike
250 ml vand
1 (hjemmedyrket) chili
Salt & peber
2 spsk honning

FREMGANGSMÅDE

Lad det koge ved mellemhøj varme indtil det karamelliserer, og alt vandet er kogt væk. Nu kan det komme i en bøtte af en art. Vi har brugt en krukke, der tidligere har været sennep i. Uanset, hvad du vælger at opbevare det i, så kan det være en god ide at skylle det med kogende vand og lige ryste bøtten/flasken/what ever, med lidt atamon indeni. Du skal ikke skylle krukken efter, da atamon er et konserveringsmiddel, og gør glasset rent så at sige.


Vi brugte marmeladen til vores hjemmelavede burger. Mums!

IMG_2678 IMG_2662