Jeg havde egentlig tænkt, at jeg ville forbi det vanlige loppemarked på havnen i dag. Men da jeg cyklede fordi i øspøsende regnvejr tidligere i dag, var pladsen omkring basketbanerne tomme. Nogen, der ved, om det var aflyst pga. vejret? Det mener jeg ellers ikke de plejer at gøre…

Nuvel. Jeg trådte lidt mere i pedalerne og fik transporteret mig til Dok5000, hvor Retroguld afholdte marked. 

Her var en masse, ret profesionelle, loppere til stedet. 

Retroguld Odense blogger fra odense jeanette hardis loppemarked IMG_5616

Jeg var ellers lidt effen, over at skulle betale 30 bobs for at komme ind og se på varerne, men that’s the deal, og jeg kom da også ind. 30 kroner fattigere. 

Da jeg gik derfra igen var det lidt mere end 30 kroner min konto pludselig stod uden. 

Der var mange fine ting, og havde jeg haft den store pung med, så var jeg endt med en stor del mere, end hvad dagens handler bød på. 

Men jeg havde, snusfornuftigt, sat et økonomisk maks på mine udskejelser. Der var ellers en Wegner, der talte blidt og sagte til mig. Men jeg gik standhaftigt forbi. Et par gange eller fem. Alt imens jeg sukkede højlydt. Pæn var den nu altså.

IMG_5611 IMG_5606

Jeg var dog oprindeligt på udkig efter keramik, og ikke møbler. Og på denne front, altså med keramikken, der skuffede markedet bestemt ikke. 

Der var VIRKELIG meget! Og i mange forskellige prisklasser også. Tendens var klart, at der var meget keramik, der var 70’er præget. 

Mine fund er helt bestemt også af den afstamning.

Jeg faldt for den fine vase, der både har forskellige mønstre og teksturer. Jeg er helt vild med den. Den delikate guldkant op imod det rå “bælte” på vasen, og det smukke blå er jeg helt væk i. ER den ikke smuk?

Så kredsede jeg også om de to fade, om man vil, i brændt orange og med en løbende effekt i glaseringen. De er simpelthen så sjove og fine på samme tid, at jeg måtte have dem med hjem. De bliver perfekte til fredagsslik eller som underskål til en plante. Diversitet har heldigvis aldrig skadet keramikkens anvendelse. 

Ud over keramikken sprang jeg også på den lille blomsteropsats i flet. Den miner mig om en masse møbler min forældre havde, da jeg voksede op, og som jeg den dag i dag ærgrer mig over, jeg ikke så mulighederne i dengang. Godt andre gjorde det, og beholde ting som denne lille skammel. 

Det var første gang jeg oplevede Retroguld, og jeg håber, det kommer til Odense igen. Der var også en afdeling med tøj. Der var noget fint imellem, men hold kæft der var også meget. Ahem. Der i hvert fald ikke var min stil. Lad os sige det sådan. 

Stil er jo heldigvis et subjektivt emne, men jeg synes, der var alt for meget 80’er tøj til, at jeg kunne finde noget, jeg ikke kunne leve uden. Sådan er det jo ofte med disse markeder. Nogle gange rammer man hovedet på sømmet. Andre gange er der slet ikke noget søm! 

Er der nogle fra Odense, der har været afsted og gjort sig nogle scoop? Del endelig. 

 IMG_5604